Duurzaamheid

Duurzame oplossingen voor het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand

Het duurzaam maken van een woning en bedrijfspand is een echte trend. Ten eerste levert men hiermee een bijdrage aan het milieu en ten tweede wordt de energierekening een stuk lager. Daarnaast wordt een huishouden met het opwekken van duurzame energie onafhankelijker van externe energiebronnen zoals olie- en gas.

Pelletketels

Met een pelletketel heeft u een CO2 neutrale brandstof om uw huis te verwarmen. De pellets hebben immers de CO2 opgenomen tijdens hun groei tot volwaardige boom. Dit is anders dan bij olie en gas. Olie en gas zitten opgeslagen in de bodem en alleen omdat wij het er uit halen, komt de CO2 vrij in de atmosfeer. Daarnaast zijn pellets goedkopere brandstof dan gas en olie. Hiermee bespaart u dus uiteindelijk op uw energierekening. Bij pelletketels passen uitstekend andere duurzame toepassingen zoals warmtepompen. Met de restwarmte die deze installaties afgeven kunt u het tapwater verwarmen of andere ruimtes verwarmen.

Warmtepompen

Een warmtepomp kan alleen in goed geïsoleerde woningen met driedubbel glas worden toegepast. De werking van een warmtepomp is hetzelfde (omgekeerd) als een koelkast. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft deze binnen af. Voor dit principe gebruikt een warmtepomp stroom. Warmteverlies door gebrekkige isolatie zorgt er dus voor dat een warmtepomp harder moet werken of dat er in huis meer capaciteit nodig is. Dan wordt er veel elektriciteit gebruikt om het huis warm te krijgen. Heeft u een redelijk goed geïsoleerd huis, dan is een hybride warmtepomp mogelijk iets voor u. Zodra het buiten te koud wordt, neemt de cv-ketel het over, zodat het in uw woning aangenaam warm blijft.

Zonnepanelen (pv-cellen)

Met zonnepanelen op uw dak wekt u uw eigen stroom op en verlaagt u uw energierekening. Daarnaast wordt de investering van zonnepanelen met ongeveer 8 jaar terugverdiend. Dit hangt natuurlijk af van de hoogte van de olieprijs.

Zonneboiler

Een zonneboiler is een paneel dat op het dak ligt, net als een zonnepaneel. Door een zonneboiler stroomt een koudemiddel dat wordt opgewarmd door de zon. Ook als de zon niet schijnt is er rendement van een zonneboiler. Een zonneboiler geeft het beste rendement als het wordt gebruikt om warm tapwater te genereren. Daarnaast kan het worden gebruikt om het water in de cv-ketel voor te verwarmen.

De persoonlijke combinatie

Elke situatie in huis of bedrijfspand is anders. Daarnaast zijn de wensen voor elk huishouden anders. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk om één systeem voor elk huis of bedrijfspand in Nederland te adviseren. Met onze kennis op het gebied van installaties, kunnen wij u goed adviseren welk systeem en combinatie het beste bij u past. Neem contact met ons op om de situatie in uw huis en uw wensen mee te nemen in een offerte met daarbij horende terugverdientijden.

Wilt u meer weten over duurzame oplossingen op het gebied van warmte en uw huis?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.