Pelletketels

Een pelletketel verwarmt uw huis CO2 neutraal

Kiezen voor een pelletketel is niet alleen kiezen voor het milieu omdat deze CO2 neutraal is. Een pelletketel is ook goed voor de portemonnee. Zoals de naam verklapt, gebruikt een pelletketel pellets als energiebron. Pellets zijn korrels samengeperst hout of andere biomassa. Hoewel een pelletketel duurder is dan een cv-ketel, verdient u de extra investering van een pelletketel met een paar jaar terug. Daarna verdient u elke dag geld. Wij werken slechts met Europese hoogwaardige merken zoals: Biodom en ÖkoFEN pelletketels.

Tot 70% besparing

Met een pelletketel kunt u tot wel 70% besparen op uw huidige stookkosten. Het is belangrijk om goed advies in te winnen bij een ervaren installateur, om een hoge besparing te realiseren.

Gemak

Met een pelletketel ervaart u hetzelfde comfort als met een cv-ketel. Het enige dat u hoeft te doen is eens in de paar dagen pellets in de ketel te stoppen. Verder regelt de ketel zelf de toevoer naar de verbrandingskamer. Ook met een pelletketel heeft u, net als bij een cv-ketel, controle over de warmte in huis. Bij de pelletketel komt een timer, thermostaat en afstandbediening om de temperatuur binnen te regelen.

Veiligheid

Een pelletketel is net zo veilig als een cv-ketel. Het is natuurlijk wel belangrijk om periodiek onderhoud te laten plegen. Ook voor onderhoud aan pelletketels kunt u bij ons terecht.

Uitstoot

De verbranding van onze pelletketels is optimaal, waardoor er nauwelijks uitstoot is. Dat betekent dat u de pelletketel buiten niet ruikt en er geen rook uit de schoorsteen komt, zoals bij een openhaard het geval is. Bij een openhaard is de verbranding onvolledig en daardoor ontstaat er rook.

Er zijn vele manieren om uw huis te verwarmen en wij kunnen u bijstaan in uw keuze. Op basis van uw wensen kunnen wij u adviseren wat in uw geval de beste keuze is.

Wilt u vrijblijvend informatie over pelletketels en andere soorten verwarming?

Cookies

Op deze site gebruiken wij cookies.